معرفی انواع نان در صنایع ماشین آلات پخت نان

نان محصول غذایی محسوب می شود که تنوع بسیاری در جوامع مختلف دارد. از آنجایی که شرکت ماشین سازی پویان پخت (صنایع ماشین سازی یوسفی) در زمینه تولید انواع تجهیزات و ماشین آلات پخت نان و شیرینی فعالیت دارد، در این مقاله به معرفی نان های مرسوم در صنعت پخت نان می پردازیم.

نان چیست:

نان محصول بدست آمده از ترکیب آرد سبوس دار یا فاقد سبوس (آرد معمولی) یا خمیر ترش ، آب و روغن است. گاهی برای تهیه نان از ترکیب مواد دیگری مثل شیر، شکر، روغن حیوانی یا گیاهی ، انواع سبزیجات، انواع غلات و مغزها و ... در خمیر نان نیز استفاده می شود.

یکی از تقسیم بندی های انواع نان در صنایع پخت نان بدین شرح می باشد:

نان سفید: نانی است که از آرد سفید یعنی آردی که در آن فقط دانه غلات به کار می رود، تهیه می شود.

نان قهوه ای: نانی است که در تهیه آرد آن، دانه گندم و ۱۰ درصد پوسته دانه (سبوس) به کار می رود.

نان کامل: نانی است که در تهیه آرد آن، از دانه کامل گندم (دانه به همراه سبوس) استفاده می شود.

نان جوانه گندم: نانی است که به آرد آن، پودر جوانه گندم اضافه می گردد.

 

انواع نان:

نان سفید:

نان سفید همان طور که از نام آن می توان حدس زد نانی است که هیچ گونه سبوس یا ریزمغذی های لازم برای بدن درآن وجود ندارد و یا بسیار اندک است و از آرد سفید تهیه می شود. این نوع نان بافت سفیدی دارد و میزان فیبر آن بسیار ناچیز می باشد. بیشتر نان های امروز از نوع سفید هستند ، چرا که خمیر آن عمل آوری راحتی دارد و به راحتی می توان آن را پخت. طعم این نوع نان نسبت نان حاوی سبوس بهتر است و به همین علت بیشتر طرفدار دارد. از مضرات این نان این است که مصرف بیش از اندازه آن بیماری هایی مثل دیابت ، چربی ، فشار خون بالا و کبد چرب را به همراه خواهد داشت.

نان جو:

نان جو از انواع نان های رژیمی است. برای تهیه این نوع نان از آرد جو سبوس دار یا فاقد سبوس استفاده می کنند. این نان نسبت به نان های سفید زودتر شما را سیر می کند و سرشار از فیبر است. مصرف این نوع نان موجب کاهش وزن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده و از افزایش چربی بد خون جلوگیری می کند. همچنین قند خون را کنترل کرده و مقدار آن را کاهش می دهد و فشار خون را تنظیم می نماید. همچنین چون حاوی ویتامین های گروه ب می باشد موجب جوانسازی پوست می گردد. این نوع نان حاوی املاح معدنی است و به محکم شدن استخوان ها کمک می کند.

نان سیاه چاودار:

نان سیاه چاودار از غلات چاودار ، که یکی از غلات بسیار پرخاصیت و محبوب در دنیاست استفاده می شود. دانه چاودار شباهت بسیاری به دانه گندم و جو داردو دقیقا برای تهیه نان سیاه چاودار نیز باید مانند گندم آسیاب شود. نان چاودار از انواع نان معمولی بشمار می آید و آن را با نام روگن نیز معرفی می نمایند. این نان سرشار از فیبر و آهن است و برای افرادی که دچار کم خونی هستند یک غذای مفید محسوب می شود. این نان را می توان به دو روش تهیه کرد، اول با استفاده از خمیر ترش یا مخمر یا دوم بدون استفاده از مخمر که در اینصورت مزه شیرین تری خواهد داشت.

نان باگت:

نان باگت یکی از انواع نان فرانسوی است که در ایران نیز محبوبیت فراوانی دارد. برای تهیه این نان از مخمر خشک فعال ، آرد ، آب گرم ، نمک و آب خنک استفاده می کنند.این نان ظاهر باریکی دارد، داخل آن نرم ، لطیف و حفره ای است. رویه نان فرانسوی باید خوب ترد باشد.معمولا از نان باگت برای ساندویچ و برگر استفاده می شود. این نوع نان در انواع فرهای صنعتی پخت می شوند.

نان پیتا:

یکی از انواع نان های لبنانی است که امروزه در سراسر دنیا محبوبیت دارد. برای تهیه این نوع نان از روغن زیتون، نمک، خمیر ترش، آب و آرد استفاده می کنند. این نان حدود 20 سانتی متر قطر دارد و توخالی می باشد. زمانی که خمیر نان روی زاج یا تنور قرار می گیرد، پف می کند به صورت توخالی درمی آید. کمی مزه نمکی دارد اما بسیار مطلوب است. این نان را همراه پوره یا غذاهای لبنانی میل می کنند، اما شما می توانید داخلش را با هر نوع ماده غذایی پر کنید و به ساندویچ تبدیل کنید. جالب است بدانید که نان پیتا را منشا تولد پیتزا می دانند.

نان سوخاری:

نان سوخاری از ترکیب شکر، آرد گندم، روغن و خمیر مایه بدست می آید. در تهیه نان سوخاری از مواد دیگری مانند شربت اینورت، لسیتین، آرد سویا، تخم مرغ، شیر خشک، مالت، نمک طعام و عصاره مالت نیز استفاده می کنند. علت استفاده از گلوتن در خمیر نان سوخاری این است که حجم نان بیشتر شود و حالت اسفنجی خود را از دست ندهد . یک نان سوخاری خوب بافت ترد و متخلخل دارد، رنگ آن زرد مایل به قهوه ای است و هیچ گونه بو و طعم غیرطبیعی ندارد.

 

معرفی انواع نان های اصیل ایرانی:

نان بربری: بربری از جمله نان هایی است که میان ایرانیان بسیار طرفدار دارد و بخصوص به همراه پنیر تبریز یک صبحانه جانانه خواهد شد. نانی است یا ضخامت حدود 1.8 سانتی متر که مانند نان سنگک خمیر آن ورآمده است و روی آت خشک و ترد می باشد. این نان در واقع به نام عشایر بربر است که یکی از شاهان قاجار در سده گذشته در جنوب تهران اسکان داد.

نان سنگک: به جرات می توان گفت نان سنگک پرطرفدارترین نان در ایران می باشد و نانی است با ظخامت 9 میلی متر که در شهرهای بزرگ متدارول است و خمیر آن ورآمده است. نان سنگک را نان خمیری نیز می نامند. این نان علاوه بر طعم لذیذ دارای بالاترین درجه کیفیت در بین بقیه نان ها می باشد.

نان تافتون: این نان که اغلب در روستاها رواج دارد بصورت گرد و ضخامت حدود 5 میلی متر پخت می شود زیرا پخت نان تافتون به مراتب راحت تر از بقیه مدل های نان می باشد .

نان شیرمال: این نان بشکل گرد و با قطر یک تا دو سانتی متر می باشد که روی نان را با طرح های گوناگون طراحی و پخت می کنند. نان شیرمال بسیار لذیذ است و بیشتر به یک کیک شبیه است تا نان، اما جزء پرطرفدارترین نان ها می باشد که بیشتر برای صبحانه مصرف می شود و در ترکیبات آن از شیر، روغن، زرده تخم مرغ و شکر استفاده می شود.

نان لواش : نان لواش دارای رنگ سفید و با ضخامت 2 میلی متر نازکترین نان مورد مصرفی مردم ایران می باشد. معمولا نان های لواش بدلیل نازک بودن و وزن کم و همچنین ارزانی بصورت بسته ای در نانوایی ها بفروش می رسند.

 

 

 

 

 

 
  •  

 

ارتباط با ما :

کرج | مهرشهر | خیابان فرهنگ | هفتم شمالی | بن بست یاس | پلاک 4

02633356440,02633356441,02633356442

مدیریت   : 09123613966,09353613966                       

        بازرگانی :09357668611 ‫آیکن 3D (سه بعدی) تلگرام‬‎دانلود فونت آیکون شبکه های اجتماعی و پیام رسان های ایرانی | ریحانه های بهشتی

                         info@pouyanpokht.ir

 

تمامی حقوق اين سايت محفوظ و متعلق به پویان پخت می باشد. Copyright © 2019 Pouyanpokht.ir

طراحی سايت توسط هلدينگ دياکو