آرد گندم مورد مصرف در تهیه نان مسطح معمولا درصد استخراج بالایی دارد. آرد کامل برای تولید جاباتی و تانوک مصرف می شود .برای نانهای
مسطح ایرانی نظیر بربری - لواش - تافتون - و سنگک استخراخ آرد به ترتیب 78-82-84-87 درصد است . وجود ذرات سبوس و جوانه گندم در
آرد هنگام ورزدادن چونه و سیاس ساختن آن تاثیر مهمی دارد . این آثار بخصوص در تولید نان مسطح اهمیت زیادی دارد زیرا چونه قبل از
شکل گیری و بخت به صورت لایه های نازکی بهن می شود و ویژگیهای محصول نهایی مستقیما از فرآیند بهن کردن نهایی چونه تاثیر
می بذیرد . فرآیند بهن کردن خمیر از جنبه های زیادی بر کیفیت نان عربی تاثیر می گذارد . این مسئله در کش دادن خمیر نقش مهمی دارد .
مخصوصا وقتی خمیر کش نیافته باشد که از جنبه های مختلفی بر کیفیت نان تاثیر می گذارد مثلا بر کیفیت بارگی و یکنواختی در بخت و رنگ
محصول رفتار چونه در اثنای بهن شدن نشانه مهمی از کیفیت محصول نهایی است . احتمالا این مسئله خود یکی از دلایل عمده استفاده از
آردی با درجه استخراج بالاست . درمقابل دیگر نانها ی مسطح نظیر تورتیلاس تهیه شده از آرد گندم -باراتا -وبوری معمولا از آردی با استخراج
بایین تولید می شود (باراتا و بوری را ممکن است از آردی با استخراج بالا تهیه کرد) . هرچند فرایند تهیه این محصولات مستلزم بهن کردن خمیر
به لایه های نازکی است . فرمول آنها شامل مقادیر معتنابهی روغن است . وارد کردن میزان زیادی روغن همان تاثیری را دارد که سبوس و
جوانه دارند ضمن آنکه افزایش عمر نگهداری محصول رانیز سبب می شود .
صنایع ماشین سازی یوسفی (بویان بخت )
تولید کننده ماشین الات بخت نان و شیرینی شامل انواع نانهای سنتی - صنعتی - حجیم و
نیمه حجیم مثل لواش - تافتون - بربری -سنگک - نان فانتزی - نان تست - فر طبقه ای - فرگردان -فرگردان با بخار -فرتونلی بربری -رول کن -
فرتونلی اتوماتیک -خمیر همزن -تست بر - میکسر -چانه گیر - میزکار - ارابه حمل سینی -دیس - قالب تست و.....