عبارت تخمیر یا ورآمدن معمولا به انبساط خمیر بر اثر عوامل شیمیایی یا میکروبی اطلاق می شود . بنابراین وقتی خمیر تازه مرکب ازآرد وآب
بلافاصله بخت شود انبساط خمیر با هوا و بدون فرایند تخمیر یا عوامل شیمیایی تخمیری محصولی منبسط یا ورآمده هستند . ورآمدن مفهوم
مشخص تری در صنعت بخت نان دارد وآن انبساط حاصل از گازکربن دیوکسید از طریق فرایند تخمیر یا بر اثر مواد شیمیای است .
تخمیر براثر میکروارگانیسما (باکتریها -مایه خمیر و کبک )ایجاد می شود که به طور طبیعی یافت می شوند یا با افزودن کشت نسبتا خالص
مایه خمیر به وجود می آید . تخمیر شیمیایی شامل تجزیه آمونیم بی کربنات در جوار گرماست که سرانجام سبب تولید کربن دیوکسید
می شود یا براثر تجزیه نمک استیک و سدیم بیکربنات در جوار رطوبت و گرماست که نمک طبیعی آب و کربن دیوکسید ایجاد می کند .
مصرف آمونیم بی کر بنات محدود است به محصولاتی با رطوبت کم مانند کلوچه و کلوچه خشک در بخت نان این ماده به کار نمی رود
چون بسمانده امونیاک طعم وبوی ناخوشایندی را در نان سبب می شود .
نانهای مسطح بربایه عامل تخمیر کننده مورد مصرف به سه نوع تقسیم می شوند :
1 -تولیدات حاصل از تخمیر کننده ها یمیکروبیولوژ یکی (خمیرترش) نظیر انواع نانهای چاودار -بلدی - اینجرا - سنگک و بسیاری انواع نانهای
مسطح تولید شده به روش سنتی .
2-تولیدات حاصل ازتخمیر کننده های شیمیایی نظیر تورتیلاس آرد گندم و کلوچه .
3- تولیدات بدون مصرف تخمیر کننده (فطیر) نظیر چابانی باراتا بوری و بسیاری از نانهای مسطح اسکاندیناویایی .
اکثر نانهای مسطح محصولاتی هستند که با تخمیر کننده های میکروبیولوژیکی یعنی با خمیر ترش که در همه جا به کار می رود تولید
می شوند . اگر چه نانهای حاصل از به کارگیری خمیرترش طعم و بوی بهتری دارند .ساکارومیسس سرویسه عمدتا به دلیل سهولت
مصرف امروزه عمومیت فراینده ای در بسیاری از تولیدات یافته است .
صنایع ماشین سازی یوسفی (پویان بخت) تولید کننده ماشین آلات نانوایی آماده ارائه خدمات به شما هم میهن گرامی می باشد .