طرز تهیه نان کشتا
برای پخت نان کشتای گیلانی باید ابتدا مخلوط خمیرمایه و کدو حلوایی را آماده نمایید. سپس آرد و سایر مواداولیه را به خمیر اضافه می کنیم تا مراحل پخت را پیش ببریم. همراه ما باشید.
آماده سازی کدو حلوایی |طرز تهیه نان کشتا با خرفه
۱- در قدم اول کدو حلوایی را از پوست جدا کنید و به قطعات کوچک تر برش دهید سپس آن ها را به همراه شکر درون یک قابلمه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید؛ کمی صبر کنید تا دانه های شکر حل شوند، پس از اینکه شکر به صورت کامل در کدو حل شد و به خورد کدو رفت شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا کدوحلوایی خنک شود.
۲- در این مرحله مابقی مواد اولیه که شامل: پودر خمیرمایه فوری، نمک، ماست، روغن، تخم شنبلیله و آرد برنج را به مخلوط کدوحلوایی و شکر حل شده اضافه نمائید.
مرحله دوم: آماده سازی خمیر نان
۳- آرد گندم را کم کم به مواد اضافه کنید و به آرامی ورز دهید تا یک خمیر یک دست با بافتی لطیف به دست بی آید. ( ورز دادن خمیر را تا حدی که به دستتان نچسبد ادامه دهید)
۴- یک ظرف بردارید و داخل آن را به صورت کامل چرب کنید، خمیر به دست آمده را درون ظرف قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید، اجازه دهید خمیر به مدت ۱ ساعت استراحت کند تا به خوبی ور بیاید.
۵- صفحه ی کار خود را آردپاشی کنید، خمیر را از ظرف خارج کنید و مجدد کمی آن را ورز دهید. خمیر را به چانه هایی هم اندازه تبدیل کنید و به مدت ۱۵ دقیقه به آن ها استراحت دهید.
۶- با استفاده از وردنه چانه های خمیر را پهن کنید. لازم به ذکر است برای اینکه پف خمیر از بین نرود وردنه را فقط از یک جهت حرکت دهید. وجود مخمر در مواد اولیه ی این نان باعث می شود تا بافتی نرم و یک دست داشته باشد.
۷- در گیلان برای پخت نان کشتا از گمج استفاده می کنند اما اگر شما این قابلمه ی سنتی را در منزل نداری می توانید از یک تابه ی نگیر استفاده کنید. تابه را بر روی شعله قرار دهید و منتظر بمانید تا تابه به خوبی گرم شود.
۸- خمیر را درون تابه پهن کنید و زمانی که بر روی خمیر حباب هایی به وجود آمد آن را برگردانید تا طرف دیگر نان هم پخته شود.
صنایع ماشین سازی یوسفی (پویان پخت )
تولید کننده ماشین آلات پخت نان های سنتی و اروپایی ، فر طبقه ای و فرگردان با بخار و قنادی