- مايه خمير يكي از مواد مورد نياز جهت عمل آوردن خمير نان است. اگر از مايه خمير خشك استفاده مي كنيد حتماً از تازگي آن اطمينان حاصل كنيد. مايه خمير خشك بسته بندي شده كه در سوپرماركت ها به فروش مي رسد. اغلب داراي تاريخ توليد و انقضاي مصرف يا «بهترين زمان مصرف» است. به اين تاريخ ها توجه كنيد.
- مقدار آبي كه در طبخ نان با هر نوع آرد مصرف مي شود متفاوت است و به ميزان گلوتن موجود در آرد و دماي آشپزخانه بستگي دارد. بنابراين آب يا مايعات جانشين آن مانند شير را به تدريج به آرد اضافه كنيد تا خمير بافت مورد نظر را پيدا كند. دماي آبي كه براي تهيه خمير از آن استفاده مي كنيد نيز بسيار مهم است. اگر در دستور تهيه خميرتان مايه خميرخشك بايد در آب يا مايع ديگري به جاي آن حل شود بهترين دما براي آن حدود ۴۳ تا ۴۸ درجه سانتيگراد است. اما چنانچه آب را بايد به مخلوط آرد با ساير مواد خشك اضافه كنيد مي توانيد از دماي بالاتري كه حدود ۴۸ تا ۵۴ درجه سانتيگراد است استفاده كنيد. بهتر است تا وقتي تجربه كافي براي حدس زدن صحيح دماي آب را به دست نياورده ايد از يك دماسنج مخصوص آشپزي استفاده كنيد.
- آردي كه به كار مي بريد بايد از نوع مناسب براي تهيه نان مورد نظر شما باشد و از هر نوعي اعم از سفيد تا سبوس دار كامل كه هست، مرغوب باشد. از به كار بردن آرد شيريني پزي براي طبخ نان ها اجتناب كنيد زيرا در اين نوع آرد پروتئين هاي گلوتانين و گليادين كه مسبب به وجود آمدن ماده اي به نام گلوتن و در نهايت ورآمدن خمير هستند به اندازه كافي وجود ندارند. بنابراين آرد مصرفي را از
نانواييها خريداري كنيد.
- چربي ها، روغن و كره اي كه در طبخ نان به كار مي رود موجب نرم شدن بافت و طعم بهتر آن مي شود. نان هايي كه در آنها نوعي چربي به كار رفته نرم تر و تردتر هستند و از رطوبت بيشتري برخوردارند، اما توجه داشته باشيد از كره هاي كم چربي استفاده نكنيد زيرا اين محصولات اغلب حاوي مقدار بيشتري آب هستند و موجب سست شدن خمير و پف نكردن نان مي شوند.
صنایع ماشین سازی یوسفی (پویان پخت)
تولید کننده انواع ماشین آلات صنعتی پخت نان و شیرینی