برای تهیه باگت خانگی خوشمزه باید بعد از آمادهکردن مواد آن، جزئیات دستور پخت را بهخوبی رعایت کنید. این نان که بلند و کشیده است و قطرش هم زیاد نیست، پوستهای ترد و مرکزی نرم و خوشطعم دارد. با چند ماده ساده از جمله آب، آرد، نمک و مخمر تهیه میشود.
شاید باگت را در شکلوشمایل دیگری مانند گرد، کوتاه یا کمی ضخیم هم دیده باشید اما فرانسویها فقط به این نان بهشکل بلند و نازک اعتقاد دارند.
مواد لازم
- ۶ پیمانه آرد همهمنظوره
- ۳ پیمانه آب ولرم
- ۲ قاشق چایخوری مخمر
- ۲ قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه
برای تهیه باگت باید از شب پیش، موادش را با هم ترکیب کنید. ابتدا تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید و بعد روی آنها آب بریزید. این مواد را تا زمان بهدستآمدن ترکیبی منسجم و خمیرمانند با هم مخلوط کنید. روی ظرف حاوی مواد پلاستیک بکشید و اجازه بدهید که بهمدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت روی پیشخان آشپزخانه بماند.
روز بعد که فرامیرسد، کار را شروع کنید:
- خمیر باید حالت مرطوب، چسبناک و حبابدار داشته باشد. روی سطح کار آشپزخانه آرد بپاشید و دستها را هم آردی کنید.
- خمیر را به حالت نان باگت درآورید؛ یعنی آن را استوانهای کنید و روی سطحش هم برشهایی اریب بهوجود بیاورید. با مقادیری که گفته شد، بهراحتی میتوانید ۲ تا ۳ نان بلند و کشیده آماده کنید.
- روی ظرف خمیرهای شکلدادهشده را با حوله بپوشانید و بگذارید که حدود ۱ تا ۲ ساعت در مکانی گرم بماند.
- فر را روی درجه ۴۵۰ فارنهایت یا ۲۳۰ سانتیگراد تنظیم کنید تا از پیش گرم شود.
- یک سینی مناسب فر را با ۲ پیمانه آب جوش پر کنید و آن را درون طبقه پایینی فر بگذارید. این اقدام باعث تردشدن بیرون نان میشود.
- خمیرهای نان را در طبقه وسط فر قرار بدهید و سینی پر از آب را بعد از ۱۰ دقیقه خارج کنید.
- به پخت نانها در فر بهمدت ۳۰ دقیقه دیگر ادامه بدهید تا روی آنها بهطور کامل طلایی و برشته شود.
در طرز تهیه نان باگت باید به نکات و توصیههای حرفهای زیر دقت کنید:
- از آرد مناسب استفاده کنید.
- از چاقوی تیز برای خطوط روی نان استفاده کنید.
- نان را در فریزر بگذارید و دوباره گرم کنید.
- از تازگی مخمرتان اطمینان حاصل کنید.
- سینی آب جوش را حتما در فر بگذارید
صنایع ماشین سازی یوسفی (پویان پخت)
تولید کننده انواع ماشین آلات صنعتی پخت نان و شیرینی