خمیر گیر
دستگاه خمیرگیر عبارت است از دستگاهی که برای تبدیل آرد به خمیر قابل استفاده در صنعت نانوایی، قنادی و ... مورد استفاده قرار می گیرد. در گذشته پیش از شروع پیشرفت ها در عرصه تهیه نان و لوازم قنادی، مردم بصورت دستی اقدام به تهیه خمیر از آرد می نمودند که این امر باعث هدر رفتن زمان زیاد می شود و همچنین به دلیل طولانی شدن زمان این فرایند، امکان نفوذ میکروب هاو آلودگی های مضر به داخل خمیر وجود داشت.
اما با گذشت زمان و آغاز پیشرفت ها در همه عرصه ها، عرصه تهیه نان و لوازم قنادی نیز متحول شده و دستگاه های مدرن و مجهزی وارد این صنعت شدند که زمان رسیدن به نتیجه نهایی یعنی آماده شدن نان در نانوایی و یا خمیر خام برای استفاده در قنادی و شیرینی پزی، بسیار کاهش یافت. همچنین دستگاه خمیرگیر باعث تمیزی بیشتر در نانوایی ها و کارگاه های قنادی شد که در گذشته این امر بدلیل وجود و دخالت دست، امکان پذیر نبود.
دستگاه های خمیرگیر با توجه به محیط استفاده و نوع استفاده از آن، در اندازه ها و ابعاد مختلفی به بازار عرضه می شوند.معیار سنجش دستگاه های خمیرگیر بر حسب وزن قابل تحمل آن دستگاه می باشد.
مشخصات خمیر گیر 120 کیلویی شرکت پویان پخت به شرح زیر است:
قدرت موتور 220 ولتاژ - 2 کیلو وات قدرت موتور
380 ولتاژ - 1/5 کیلو وات قدرت موتور
مقدار آرد 80 کیلو - خمیر 120 کیلو - دهنه دیگ 80 سانتی متر - وزن دستگاه 220 کیلوگرم