سبوس گندم
سبوس یاهمان پوسته گندم یاجومیباشدکه دایمادرمعرض جذب نورخورشیدبوده وسرشارازویتامین ب ای پانتونیک اسید اهن منیزیم منگنزو...است میتوان گفت که تمام قسمت های زنده وفعال گندم درپوست ان تجمع مییابد
عمل جداسازی سبوس ازگندم بدین گونه میباشدکه درسیلوهای بزرگ اسیاب ها زمانی که فشارزیادی برروی گندم ایجادمیکنندکه دراثراین فشاروحرارت چربی گندم به سبوس چسبیده وباان نیزجدامیشوداین روغن دارای فوایدزیادی برای بدن میباشدکه متاسفانه اکثرمردم ازروی عدم اگاهی انرادورمیریزند
براساس مطالعات انجام گرفته سبوس سرشارازفیبرهای غذایی میباشدکه این فیبرهادرجلوگیری ازیبوست وکاهش بیماریهای ناشی ازسرطان کولون بسیارحایزاهمیت میباشد همچنین فیبرموجوددرسبوس موجب هضم موادنشاسته ای دربدن شده وازافزایش یک باره قندخون جلوگیری میکند
یک برش ازنان سبوس دارحدود70کالری انرژی داردکه برخلاف عقایدمردم نان به هیچ وجه چاق کننده نیست
پژوهشگران علم تغذیه درسراسردنیاامروزه به این نتیجه رسیده اندکه این ماده غذایی ارزشمند(سبوس)نبایددورریخته شودوهمراه بااردبایداستفاده گرددامابه دلیل سیاستهای نادرست تغذیه ای درکشورمااستفاده ازاردسفید(بدون سبوس)رایج ترمیباشدوطرفداران بیشتری دارد...